subota, studenoga 10, 2007

INterliber nije IN!

Iako nam to poručuju s ovogodišnjih jumbo plakata i TV reklama, INterliber (ni)je IN!. Cirkus je počeo prije nekoliko mjeseci uvođenjem jedinstvene cijene knjige, a kulminiralo "bojkotom" otvaranja i pokušajem naplate ulaza na sajam. Nastavilo se uobičajenim pritužbama izlagača na visinu najma štandova. Puste trice! Želite imati sajam? Poštujte standarde! Pravi ljubitelj knjige uvijek bi odvojio 5 kn za upad na manifestaciju ovog tipa. Simbolična naknada udaljila bi popriličan dio mutnih tipova u grabežu za prospektima, kao i djece koja pod okriljem školskog sata ili ekskurzije bezglavo baza paviljonima. Nakladnici su posebna priča. Njihovo konstantno lamentiranje poprilično iritira. Svi žele red na tržištu, a jedinstvena cijena knjige (koja im zapravo odgovara) predstavlja problem. Bombastični naslovi o popustima do 75% odnose se na ishabana izdanja "Ane Karenjine", djela M. Krleže... Novi naslovi uglavnom nisu na sniženju ili su sniženi 10% u prosjeku (kriva jedinstvena cijena). Iz godine u godinu sve je manje izlagača, a s time i broj paviljona sveden na brojku 2 (nekada bilo i 4). Vratih se kući opran od kiše, sivih utisaka s dvije vrećice i 4 nove knjige. Jadno.

P.S.
Jedino me Kapy može oraspoložiti s dva kruga u novoj Toyoti!



Broj komentara: 17:

salamander kaže...

E kad si nisi htio ostat u Zagrebu...mogli i jesti i piti i popravit loš Interliber...Idem ja danas tamo provjeriti koliko je loš...

liftboy kaže...

Toyota? Dezinformacija? Znaš nešto što ja ne znam? I da ju kupim Slamander bi mi mozak ispro kak sam kupijo pićkasti avto...zato ću kupit pežoa 206!!! U inat!

Schnuraya kaže...

Dvesta šest s crtom! Ako, ako samo nek se tera!

Schnuraya kaže...

Ma da sam znao obim današnjeg posla ostao bi 100 odsto! E, da! Nenađe štand s devedejovima osim onog Profilovog!

FxInDaHouse kaže...

Deda ponovno jaše!! Yeah!

tati kaže...

Ajd Deda da te utješimo, nas su horde osnovnoškolaca doslovno satrle i to više puta, netko nam je dvaput izdžepario ruksak na mojim leđima (lova je srećom bila na boljem mjestu), Viv je promočila patike na kiši, prije ulaska u vlak zaboravile smo kupiti nešto za jesti pa smo kmeckale gladne do kuće, i tako još svašta...
Osim što smo kupile 6 knjiga više od tebe i što nas je Salamander lijepo primio i ugostio pa nam je to popravilo cjelokupni dojam.
I za to ti Sale fala!

zubo kaže...

e, vidite dragi zadrugari, upravo iz svih ovih razloga ja vec godinama ne idem na interliber.

tati kaže...

I ovog da bi te Sale lijepo primio razloga?
kakav si ti to čoek?
E da, a jesam li prije spomenula i PMS?

pikaks kaže...

a vam tesko. bar ste se mrdnuli od hrpe caja, papirnatih maramica i kreveta..krasan mi tjedan i vikend a?

tati kaže...

...A mi plačemo sa hrpom maramica kod kuće svaki put kad ti ideš na skijanja, šopingovanja i tomu slično. E sad vidiš kako je nama. ;)

zubo kaže...

Kako možeš tvrditi da je "Ana Karenjina" ishaban naslov, pa ona je ishabna u vrijeme dok ju je Lav pisao i tko zna što još s njom radio, jer svi smo čuli o čudorednosti mlade dame Ane, a ni francuska joj frendica Bovary nije ništa bolja.

pikaks kaže...

ups. ok.neću cjepidlačiti :-)

zubo kaže...

blog više nije IN :-(

tati kaže...

Da, nitko se tu više ne voli družiti.
Ccc, kakvi su to drugari...

zubo kaže...

nikaki, eto kaki. Bojkotirajmo facebook, blijedi-neemocionalni, hladni i formalni fejsbuk!

Schnuraya kaže...

Pa, napišite kakvu vijest, pošalicu i sl.! Lako pljuvati!

tati kaže...

Jab da napišem al nisam elektrončki pismena.

A i već asm dobila po ušima od nekih pojedinaca što bojkotišem fejsbuklet.